Guide til køb af spinnestang

Spinnestangen er den helt grundlæggende fiskestang som enhver fisker må eje, da den opfylder de fleste fiskeopgaver du måtte have. Med en god spinnestang kan du fange alle fisk i de danske åer, søer og kyster. Det vigtigste er at have det helt rette agn for at fange den specifikke fisk du er ude efter. Spinnefiskeriet er typisk fiskeri med spinnere, woblere og blink – hvor du kaster agnet ud og spinner det ind. Som navnet indikerer, er spinnestangen udviklet med dette fisker i tankerne, men spinnestangen kan også bruges til mange andre former for fisker. Fiskeri med flåd i Put & Take søer kan også klares med en almindelig spinnestang. Det samme med alle kystfiskeformer – hvad enten det er med fladfiskeforfang eller fra båd. Du kan endda fiske med flue bundet på et bombardaflåd på kysten, efter havørreder. Når jeg er på udkig efter en god spinnestang, kigger jeg efter en der er to-delt eller tre-delt, da det gør transporten meget nemmere. Der findes også teleskop stænger, men dem er jeg ikke tilhænger af da de ikke er så fleksible som to-delte eller tre-delte stænger.

Begynder stænger 

Ved valg af gode begynder stænger anbefaler jeg at man vælger en spinnestang op til 1.000 kr. Grunden til dette er fordi man kan finde gode stænger i den prisklasse som kan klare alle ens fiskeopgaver. Som begynder er det slet ikke nødvendigt at købe ens første fiskestang for mere end 1.000 kr. Det er ud for dette grundlag at jeg har fundet tre stængerm inden for 1.500 kr. som er gode begynder stænger.

Abu Suværen

Denne stang af det populære mærke Abu, er en god begynder spinnestang som kan udføre alle spinne opgaver. Stangen findes i både 9 fod og 10 fod, men jeg anbefaler dog 9 fod. Stangen er udviklet i samarbejde med nordiske fiskere og er designet specielt til de nordiske vande. 

Fordele:

 • Håndtag i kork – udviklet til at være holdbart
 • Kastevægt i klasse 9 og 10 oplagt til de danske vande
 • Stangen er produceret i kulfiber hvilket giver god fleksibilitet og styrke
 • Fuji SIC stangøjer – mindsker slitage på line
Ulemper:
 •  2 delt og fylder lidt mere end en 3 delt stang
 
 

Abu Svartzonker Spin

En anden spinnestang er endnu en stang fra Abu, denne gang i modellen Svartzonker. Stangen er lavet i samarbejde med den berømte fisker Claes Svartzonker Claesson. Her får du altså en spinnestang designet i samarbejde med en fisker – med tanke på andre fiskere. Stangen er meget let og du får derfor bedst føling med fisken med denne. Denne stang er perfekt til kystfiskeri.

Fordele:

 • Lavet i kulfiber hvilket giver højere fleksibilitet og bedre styrke
 • Kastevægten er 8-32 g på 9′ fod eller 8-36 g på 10′ fod – ideelt til kystfiskeri
 • God pris på en god spinnestang
 • Ideel til mange fiskeformer
Ulemper:
 • 2 delt og kan være lidt længere end 3 delte stænger

 

 

Daiwa Silver Creek Seatrout Spin

Den sidste er en stang fra Daiwa og hedder Silver Creek Seatrout Spin, og er delt i 3 dele. Som stangens navn hentyder, så er denne stang en god stang til kystfiskeriet hvis du gerne vil fange havørreder. Stangen er let og specielt designet til havørred fiskeriet. Størrelserne varierer fra 9’ til 12’ som er perfekt til bombarda fiskeriet efter havørreder.

Fordele:

 • Perfekt stang til havørred fiskeri på kyst eller fjord
 • Stang i kulfiber – øget fleksibilitet og styrke
 • Nemt at transportere da den er 3 delt
 • God pris til en god stang
 • Kan bruges til forskellige fiskeformer og ikke kun havørredfiskeri

Ulemper:

 •  Lav kastevægt – 7 – 28 g men stadig fint til de fleste fiskeformer
 
 

Fiskeri med Spinnestang 

Disse tre stænger er gode til nybegyndere grundet deres kvalitet, men især priserne. Alle priserne er under 1000 kr. uden at du mister noget kvalitet. Er du stadig usikker på hvilken stang du skal vælge skal du altid tage ned til din lokale fiskegrejforhandler og tage en snak med en medarbejder. De vil kunne guide dig til den perfekte stang som opfylder dine behov. Vælg et hjul som passer til stangen og så er du klar til at påbegynde fiskeriet.