Havørredfiskeri i Isefjorden

Isefjorden har et ry som et af de bedste fjorde til havørredfiskeri og med god grund! Utallige fisk er blevet fanget her i årenes løb og mange fiskere fra hele landet drager til denne smukke fjord på jagt efter havørreder.

Ud over at have et rigtig godt havørredfiskeri tilbyder fjorden også smukke naturoplevelser. Orø især er perlen i Isefjorden, og er et sted jeg elsker at besøge. 

Ud over havørreder fanges der desuden hornfisk og makrel i deres respektive perioder i foråret og sommeren. Oppe ved Hundested er det desuden muligt at fange fladfisk.

Fiskepladser i Isefjorden

Som nævnt er Isefjorden et godt sted at fiske havørreder, især i forår og efterårsmånederne hvor fiskene har været oppe i de små vandløb eller er på vej derop!

Om vinteren kan man ofte finde fisk i bunden af Isefjorden hvor de søger vande med lavere saltindhold.

Kyndby værket - Nordøst

Kyndby værket er en meget populær fiskelokation i Isefjorden grundet den rigtig gode bund som findes på området. Den er meget stenet og fyldt med vegetation hvilket er ideelt for havørreder. Desuden findes der badekar tæt inde ved bredden hvilket også gør det muligt at affiske dem uden waders, dog er waders anbefalet for at fiske pladsen bedst.

Pladsen er bedst i foråret og efteråret, men hold øje med vand temperaturen og pas på den ikke er for lav.

Kyndby Værket

Denne kolde februar dag besøgte jeg Kyndby værket hvor jeg fiskede i nordøstlig retning. Vejret var perfekt til ophold udenfor, men det betyder at fiskene er lidt sværere at få til at bide. Læs med og se om denne fisketur endte med fisk på krogen.

Hammer Bakker

Hammer Bakker, eller færgelejet til Orø er en enormt populær plads i Isefjorden, som har givet rigtig mange havørreder over årene. Pladsen er populær primært grundet dens varierende bund som byder på både muslingebund, tangbælter og sandbund jo længere ind mod vigen man kommer. 

Det er især i de koldere måneder at man kan finde havørreder omkring Hammer Bakker. Vandet plejer at være lidt varmere i den lille vig, og her kan man opleve noget godt fiskeri efter havørreder. 

Vellerup Vig

Vellerup Vig er en af de mere kendte pladser i Isefjorden og med god grund! Det er en plads der kan give fisk hele året, dog er perioden efterår til forår bedre til havørredfiskeriet. Vandet er typisk ikke så saltholdigt som resten af fjorden og kysten og kan derfor være et godt spot på de kolde dage.

Pynterne på begge sider fisker bedst. da der er mest strøm her, og derfor er chancen for at finde fisk også størst her. Nordsiden er den mest besøgte grundet nemmere parkeringsforhold, men hvis du er frisk på en gå tur er sydsiden et besøg værd!

vellerup vig

Nakkehage

Vil du gerne prøve at fiske på vest siden af Isefjorden, er Nakkehage en oplagt plads. Pladsen har en spændende og varieret bund hvilket muliggør fiskeri efter havørred på alle tider af året. Der er mulighed for at fiske et langt stræk af, derfor kan man sagtens bruge en hel dag på fiskeri og stadig fiske over nye pladser. Dette er ideelt når man skal ud og “lede efter” havørreden.

nakkehage