Havørredfiskeri i Isefjorden

Isefjorden har et ry som et af de bedste fjorde til havørredfiskeri og med god grund! Utallige fisk er blevet fanget her i årenes løb og mange fiskere fra hele landet drager til denne smukke fjord på jagt efter havørreder.

Ud over at have et rigtig godt havørredfiskeri tilbyder fjorden også smukke naturoplevelser. Orø især er perlen i Isefjorden, og er et sted jeg elsker at besøge. 

Ud over havørreder fanges der desuden hornfisk og makrel i deres respektive perioder i foråret og sommeren. Oppe ved Hundested er det desuden muligt at fange fladfisk.

Fiskepladser i Isefjorden

Som nævnt er Isefjorden et godt sted at fiske havørreder, især i forår og efterårsmånederne hvor fiskene har været oppe i de små vandløb eller er på vej derop!

Om vinteren kan man ofte finde fisk i bunden af Isefjorden hvor de søger vande med lavere saltindhold.

Kyndby værket - Nordøst

Kyndby værket er en meget populær fiskelokation i Isefjorden grundet den rigtig gode bund, som findes på området. Den er meget stenet og fyldt med vegetation, hvilket er ideelt for havørreder. Desuden findes der badekar tæt inde ved bredden, hvilket også gør det muligt at affiske dem uden waders, dog er waders anbefalet for at fiske pladsen bedst. Pladsen strækker sig, langt mod øst, så der kan være mange fiskere på pladsen. De fleste vælger dog at fiske, på det første stykke fra parkeringspladsen. 

Pladsen fisker bedst i foråret og efteråret, men man kan sagtens fange fisk året rundt. Personligt har jeg haft nogle fantastiske ture om sommeren, hvis vejret har været lidt skyet og blæsende.

Denne plads er nok en af mine foretrukne i fjorden, og det er sjældent jeg besøger pladsen uden at fange noget.

Hammer Bakker

Hammer Bakker, eller færgelejet til Orø er en enormt populær plads i Isefjorden, som har givet rigtig mange havørreder over årene. Pladsen er populær primært grundet dens varierende bund som byder på både muslingebund, tangbælter og sandbund jo længere ind mod vigen man kommer. 

Det er især i de koldere måneder at man kan finde havørreder omkring Hammer Bakker. Vandet plejer at være lidt varmere i den lille vig, og her kan man opleve noget godt fiskeri efter havørreder. 

De seneste par gange jeg har besøgt pladsen, har jeg været alene. Måske er nogle af de andre pladser i fjorden, blevet mere populære. Men det er en fantastisk plads, som ofte holder fisk.

Vellerup Vig

Vellerup Vig er en af de mere kendte pladser i Isefjorden og med god grund! Det er en plads der kan give fisk hele året, dog er perioden efterår til forår bedre til havørredfiskeriet. Vandet er typisk ikke så saltholdigt som resten af fjorden og kysten, og kan derfor være et godt spot på de kolde dage.

Pynterne på begge sider fisker bedst. da der er mest strøm her, og derfor er chancen for at finde fisk også størst her. Nordsiden er den mest besøgte grundet nemmere parkeringsforhold, men hvis du er frisk på en gå tur er sydsiden et besøg værd!

vellerup vig

Nakkehage

Vil du gerne prøve at fiske på vest siden af Isefjorden, er Nakkehage en oplagt plads. Pladsen har en spændende og varieret bund hvilket muliggør fiskeri efter havørred på alle tider af året. Der er mulighed for at fiske et langt stræk af, derfor kan man sagtens bruge en hel dag på fiskeri og stadig fiske over nye pladser. Dette er ideelt når man skal ud og “lede efter” havørreden.

nakkehage

Bramsnæs Vig

Bramsnæs Vig er en utrolig populær fiskeplads, i bunden af Isefjorden. Pladsen er nok en af de mest besøgte pladser i fjorden, selv med svære parkeringsforhold. Man kan fiske hele vejen rundt om vigen, og mange starter allerede fiskeriet ud for Bramsnæs Sejlklub på østsiden. 

For mig er de spændende pladser i bunden af vigen. Her er der ret lavt vand, på begge sider af den lille pynt. Her kan der være mange fisk, især i de lidt koldere måneder. Men det rigtige hotspot, er stenrevet i bunden af vigen, som er en fortsættelse af pynten. Her kan man vade ud og fiske på begge sider af revet.