Fiskeri i København

Det er de færreste, som forbinder København med fremragende fiskeri, men hovedstaden er faktisk et rigtig godt sted at fiske – særligt nogle bestemte fiskearter. Inderhavnen er især kendt for sit gode torskefiskeri, som hvert år giver flotte torsk. Igennem hele året fisker københavnerne i inderhavnen samt vandene omkring byen, hvilket giver nogle gode forhold til bl.a. torsk. 

Det er specielt i de koldere måneder, at torsken for alvor viser sig i København, og det er især fra november til april, at de fleste torsk bliver fanget. En af fordelene ved at fiske i København, er de ofte gode parkeringsmuligheder, samt at det er nemt at komme rundt til pladserne, hvis du er på cykel eller med offentlig transport. 

Historisk har fiskeriet været blandet i inderhavnene i København. Der har før været problemer med tungmetaller i visse fisk fanget i inderhavnene i København, hvor regeringen har været ude og fraråde at spise disse fisk. Men på det seneste er der gjort en indsats for at forbedre vandet i inderhavnen så fiskeri i København kan blive populært blandt folk. Fiskeri i København er heldigvis noget der er nemt at gå til for de fleste almindelige mennesker. Det gælder bare om at have en fiskestang og gåpåmod.

Hvor må man fiske i København?

Heldigvis er der mange steder i København, hvor man må fiske. Der er dog enkelte steder, hvor det ikke er tilladt at fiske. 

Inden man begynde at fiske, bør man undersøge hvor det er tilladt og hvor det ikke er.

Herunder er et billede fra By og Havn, som giver en god oversigt over hvor det er tilladt at fiske i København, samt hvilke regler der gælder.

fiskeri i København

Hvad kan man fange i København?

Torsk i København 

Torsk er nok den mest populære fisk at fiske efter i København grundet de rigtig gode forhold for torsk. Flere steder i og omkring København er der rigtig dybt hvor man kan fiske, især i inderhavnene, og det er noget torsken elsker. Kombinerer man det med Øresund som holder rigtig mange torsk året rundt, så har man nogle rigtig gode forhold til torskefiskeri i København. For få indblik i torsken, og hvordan du fanger torsk – læs vores guide til torskefiskeri.  Ud over torsken bliver der fanget havørreder overalt i København. Sild, fladfisk, makreller samt hornfisk er nogle af de andre fiskearter, man kan fange i byen.

Havørred i København 

Havørredfiskeri i København er en noget overset affære, da mange ikke tror havørreden finder vej ind til København. Men det er faktisk forkert. Igennem årene er der blevet fanget rigtig mange havørreder i København og omegn, endda helt store havørreder. 

Hvis du er ny til havørredfiskeri eller gerne vil vide mere om havørreden, kan du med fordel læse guiden til havørredfiskeri her på siden.  I forstæderne til København er der også rigt med muligheder for at fange havørreder. 

Hele strækningen fra Brøndby Strand og ned til Køge byder på noget rigtig godt havørredfiskeri. Amager byder også på nogle rigtig gode havørred spots, især fra Dragør og hele strækningen med vest. Mod nord kan man også finde nogle rigtig fine spots hele vejen på til Helsingør. 

Især området ved Knud Rasmussen Statuen har givet nogle rigtig fine fisk.

 

Makrel i København

København er kendt for sit gode makrelfiskeri hvilket især skyldes de dybe bassiner i inderhavnene, som makrel elsker. Fra maj eller juni begynder makrelsæsonen, og typisk vil man begynde at kunne fange makrel i København et par dage eller uger, efter de første makreller er fanget i Jylland. 

Det skyldes at makrellerne kommer fra Atlanterhavet og derfor rammer Jylland først. Derfor er det en god ide at holde øje med Facebook grupper som rapporterer om fangster, for at se hvornår de første makreller bliver fanget i Jylland. 

Det plejer jeg selv at gøre, og det plejer altid at give pote. Makrellerne kan typisk fanges steder hvor der er lidt dybde, og derfor passer inderhavnene rigtig godt til dette fiskeri, især Nordhavn er kendt for at være et populært fiskespot efter makrel. 

Lynetteholm er et andet sted som også er populært hvis man skal fange makreller. Bliv klogere på makrelfiskeri ved at læse vores makrelfiskeri guide

Sild i København

Sild er også en af de fisk som man kan fange i København, og mange af de samme krav til makrelfiskeri gælder også til sildefiskeri. Derfor kan disse to fisk typisk fanges de samme steder. Læs mere om sildefiskeri på vores guide her.

Hornfisk i København

Hornfisk er en fisk der stort set kan fanges over hele Danmark når de indtager de danske farvande i foråret. Derfor kan du selvfølgelig også fange dem i København. De mest populære fiskesteder efter hornfisk er inderhavnene samt Lynetteholm og Dragør havn. 

Hvis du gerne vil være bedre til at fange hornfisk, kan du læse hornfisk fiske guiden her. 

Tips til fiskeri i København

 

Husk altid at have et gyldigt fisketegn – https://fisketegn.fiskeristyrelsen.dk/fisketegn/common/frontPageShow.jsp