Bombarda fiskeri

Bombarda fiskeri er en fiskeform som er begyndt at blive mere udbredt blandt de danske lystfiskere, og med god grund! Det er en meget alsidig fiskeform der tillader dig at fiske med agn du normalt ikke ville kunne fiske med på en spinnestang. 

Med bombardafiskeri kan du desuden fiske efter mange forskellige fiskearter, selv om det primært bruges til havørred og regnbueørred fiskeri. Du kan praktisere bombarda fiskeri med de fleste spinnestænger selv om der er udviklet specielle stænger til netop bombardafiskeriet.

Kort sagt er bombarda et flåd og kan fiskes om et flåd, forskellen fra et almindelig flåd er at det er tungere og mere aerodynamisk, hvilket gør at man kan kaste en del længere med bombarda flådet. Det kan fiskes både aktivt og passivt, men når jeg fisker med bombarda bruger jeg det udelukkende aktivt, dog med en meget langsom indspinning især i Put & Take søerne!

Bombarda fiskemetode

Når du praktiserer bombarda fiskeri, så adskiller det sig i princippet ikke så meget fra al andet fiskeri. Bombardaflådets helt store fordel er at du kan kaste langt med meget små agn som fluer, microblink og gummidyr. Så den måde du normalt fisker et microblink eller flue, ville du også fiske med et bombardaflåd. Nu kan du bare kaste det meget længere!

De normale råd til spinfiskeri som varieret indspinningshastighed, spin stop osv. gælder stadig og bør bruges for at øge chancen for at fange fisk.

Agn til bombardafiskeri

Ved bombardafiskeri bruger du samme agn som du bruger på din fluestang eller spinnestang, derfor er udvalget stort. Typisk bruger jeg selv fluer og gummidyr med bombarda flåd i Put & Take søen, hvis jeg ved at fiskene er længere ude end hvad jeg kan kaste med min spinnestang eller fluestang. Her hjælper det tungere bombarda flåd med at komme helt ud midt på søen. Ved kysten og fjordene fisker jeg udelukkende med fluer når jeg fisker med bombarda, selv om man her også kunne fiske med små blink. Ved kysten kan bombardafiskeriet lige kaste de meter ekstra, hvilket kan give fisk når fluestangen ikke kan.

Bombarda flåd

Reklame
GRATIS FRAGT
S.F.G. Bombardaflåd-20 gr.-Flydende
SFG Bombardaflåd - klassisk bombardaflåd. Benyttes til alt lige fra kysten til P&T søen. Kan fiskes, med naturlig agn, fluer og jigs. Kun fantasien sætter grænsen for fiskeri med bombardaflåd Floating = mælkehvid Intermedite = mælkehvid Synkende = clear
Pris fra 19,00
GRATIS FRAGT
S.F.G. Bombardaflåd-20 gr.-Intermediate
SFG Bombardaflåd - klassisk bombardaflåd. Benyttes til alt lige fra kysten til P&T søen. Kan fiskes, med naturlig agn, fluer og jigs. Kun fantasien sætter grænsen for fiskeri med bombardaflåd Floating = mælkehvid Intermedite = mælkehvid Synkende = clear
Pris fra 19,00
GRATIS FRAGT
Abu Garcia Bombarda -20 gr.-Flydende
ABU Bombardaflåd - ABU har lavet en serie med 3 forskellige Bombarda flåd. De fås i flydende, entermediate, og synkende. Vægten varierer fra 10 til 30 gram. Til hvert flod er der tre gummikugler til at sætte mellem flådet og svirvlen.
Pris fra 39,95
GRATIS FRAGT
Abu Garcia Bombarda -20 gr.-Intermediate
ABU Bombardaflåd - ABU har lavet en serie med 3 forskellige Bombarda flåd. De fås i flydende, entermediate, og synkende. Vægten varierer fra 10 til 30 gram. Til hvert flod er der tre gummikugler til at sætte mellem flådet og svirvlen.
Pris fra 39,95

Stænger til bombarda fiskeri

Reklame
GRATIS FRAGT
Okuma-Shimano Heavy Bombarda
Okuma-Shimano Heavy Bombarda - combo sættet til dig der lige vil kaste de 20 meter længere, og gerne benytter bombarda teknikken til arter som makrel, torsk og havørred. Stangen er 3-delt for lettere transport, og hjulet er påspolet 0,33mm line, klar til
Pris fra 1.099,00
GRATIS FRAGT
Kinetic Tournament Bombette 11,2' Bombardasæt
Kinetic Tournament Bombette er et rigtig godt bud på et lækkert sæt til dig der vil i gang med bombarda fiskeriet.Stangen er en Kinetic Tournament Bombette CL på 11,2' og har en kastevægt på 12-40 gr.Hjulet er et Kinetic Tournament 4000-FD som har plads
Pris fra 599,00
GRATIS FRAGT
Shimano Vengeance/FX bombarda combo m/påspolet line
Shimano Vengeance/FX bombarda combo m/påspolet line gør dig i stand til at fiske ørred på kysten, i florden eller P&T søen. Sættet leveres med påspolet 180m SUFIX XL i 0,30mm. Du skal blot knytte et flåd på linen, og montere din favoritagn! Sættet bes
Pris fra 849,00
GRATIS FRAGT
Shimano Vengeance/Nexave bombarda combo m/påspolet fletline
Shimano Vengeance/Nexave bombarda combo m/påspolet fletline leveres klar til brug. Vi har påspolet bagline, og minimum 110m Berkley Fireline (fletline) i 0,17mm i farven smoke. Sættet består af:Shimano Vengeance AX Trout/Zander - Videreudvikling af Venge
Pris fra 1.199,00

Hvilket bombarda flåd skal man bruge?

Der findes et utal af forskellige bombarda flåd, i forskellige vægtklasser og modeller, så det kan være svært at finde ud af hvilken man skal vælge. Men her er svaret afhængigt af hvilket fiskeri du gerne vil praktisere. 

I Put & Take søerne bruger jeg ikke alt for tunge bombardaflåd og typisk i flydende, enkelte gange i intermediate. Med et bombardaflåd på 20-25 g kan du nå stort set hele søen så jeg går ikke højere op end denne vægt. Og med et flydende bombarda flåd kan man fiske utroligt langsomt, dette kan være med flue, mikroblink, powerbait eller gummidyr. Her kan du spinne lidt ind og stoppe, for at lade dig agn synke igen. Det er en utrolig effektiv måde at fiske på i Put & Take søen.

Ved kysterne og fjordene bruger jeg typisk intermediate så bombarda flådet synker lige under overfladen. Det synes jeg er lidt nemmere især når der er bølger. 

Her bruger jeg lidt tungere bombarda flåd, 30 g, for at komme lidt længere ud. Her skal du selvfølgelig være opmærksom på din stangs kastevægt. 

Hvordan fisker man med bombarda flåd?

Bombardafiskeriet ser måske lidt komplicerte ud, men det er faktisk ret nemt når du har lært teknikken. Det er især det lange forfang som kan drille de fleste da de nemt kan kludre. 

Her gælder det om at vide hvad teknikken er for at undgå dette, og det er ikke svært! 

Når du kaster med bombardaflåd skal man lukke bremsen manuelt lige inden dit flåd rammer vandet. Dette gør at bombarda flådet får en brat opbremsning hvilket tvinger det ned i vandet, samtidigt med at forfanget og agnet fortsætter lidt endnu. Dette gør at forfanget bliver helt strakt bagved bombarda flådet, når agnet rammet vandet. På denne måde undgår du linekludder helt, når du fisker med bombarda flåd. 

For mig er kasteteknikken den helt klart vigtigste del af bombardafiskeriet og får man styr på den, så har man styr på 90% af bombardafiskeriet, synes jeg.

Selve fiskeriet med bombarda varierer og afhænger af hvilket agn du bruger, men som altid er det en god ide at variere sit fiskeri, lige meget hvilket agn du bruger. Hvis du ved at der er fisk i området, men de bider ikke på dit agn, så varier indspinningen, skift agn og prøv med spinstop så skal det nok hjælpe, især i Put & Take søen.

I Put & Take søen fisker jeg meget langsomt, hvilket er en af fordelene ved bombarda fiskeriet. Man kan bruge helt små agn som mikroblink eller gummidyr og disse kan du fiske utrolig langsomt samtidigt med at du bruger bombardaflådet til at kaste langt ud.

Tips til bombardafiskeri