Fiskeri for børn

Fiskeri er en aktivitet som alle kan tage en aktiv del af, så længe de kan holde en fiskestang! Og børn især synes det er sjovt at stå med en fiskestang og fange fisk. Derfor er det oplagt at tage med børn ud til den lokale å, sø eller kyst og fange fisk og samtidigt lære dem mere om naturen og fiskene.

Børn helt nede fra 2-3 alderen kan være med på en fisketur, og se hvad det betyder at fange fisk og hvad fisk egentligt er! De behøver ikke selv hive fisken ind, men for dem kan det være sjovt bare at se på.

Hvad er det nemmeste fiskeri for børn?

Hvad det nemmeste fiskeri for børn er afhængigt af hvor gammelt barnet er naturligvis. Børn mellem 3-6 vil jeg sige vil få mest ud af at fiske med prop, det er visuelt og de kan se når en fisk bider på, da proppen vil bevæge sig og gå under vandet. 

Man kan altid fiske efter regnbueørreder i Put & Take, men her skal de mindre børn have hjælp da regnbueørrederne i søerne kan være en lidt for stor mundfuld. Bor du et sted med en å eller sø som indeholder skaller og aborre, er det det perfekte sted at starte. Aborre og især skaller er rigtig gode begynderfisk for børn da det ikke kræver det vilde udstyr og små børnestænger kan også fange disse fisk. For aborre gælder det en prop/flåd med en krog og på krogen skal du placere en regnorm. Mere skal der faktisk ikke til. Man kan selvfølgeligt fiske med jigs og andet efter aborre, men regnorm på prop er rigeligt til de små.

regnbueørred

Skaller er ligeledes nemme fisk at fange, her er regnormen erstattet er almindelig hvid brød. Det er hvad jeg har haft mest held med i hvert fald. 


Det ovennævnte fiskeri er perfekt for børn at komme i gang med fordi de selv, uden meget hjælp, kan fiske.

Når børnene bliver lidt større. og det er meget en vurderingssag, så kan man tage dem med i den lokale Put & Take sø. Her er fordelene mange. Først og fremmest er søerne meget fremkommelige. De er vedligeholdte og børnene kan gå helt ned til vandkanten. Mange Put & Take søer har desuden børnesøer som er fyldte med fisk(oftes mindre fisk) hvor det næsten er umuligt IKKE at fange noget. 

Når børnene når alderen +8 kan det også være værd at tage dem med på kysten eller i fjorden når hornfiskene ankommer. Hornfiskene er utrolig sjove at fange, og når stimen er der, bider de næsten på alt. Vil du gerne blive klogere på hornfisk, så læs vores hornfiskeguide.

Børne fiskesæt

For at komme godt i gang med fiskeri hvis man har børn, kan man købe et fiskesæt sammensat specielt til børn. Dem findes der utallige af og de kan være en god indgang til fiskeverdenen for de helt unge lystfiskere. 

Når man skal vælge et fiskesæt skal man kigge efter stangens længde og vægt, da de helt små vil have svært ved at kaste med større stænger. Det kan desuden anbefales at købe en stang som kan bruges til forskellige fiskeformer, eksempelvis Put & Take fiskeri samt fiskeri i åen/kysten efter de mange fiskearter der findes i de vande.

Herunder har jeg udvalgt nogle fiskesæt som jeg mener er en god introduktion til børn fra 6 års alderen.

Reklame
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 130
Mitchell Catch Pro Spin Combo
Mitchell Catch Pro Spin ComboDette fine spinnesæt fra Mitchell er virkelig value for money! Sættet er ideelt til en helt ny fisker, eller til børn. Serien af stænger dækker det meste fiskeri, som man som nybegynder, vil kunne kaste sig ud i. Hjulet er p
Pris fra 199,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 150
Abu Garcia Abumaticset Junior
Børnevenligt spinnesæt til den unge lystfisker. Med Abu’s indkapslede spinnehjul som er næsten kludderfrit og den specielt tilpassede spinnestang på 5,6' kan børnene opleve fiskeglæden fra første tur. Sættet leveres med påspolet 0,28 mm nylonline.
Pris fra 249,00

Børn og naturen

Fiskeri og natur

 

Når man tager børn med ud og fiske har man en oplagt mulighed for at lære børnene mere om den natur som findes rundt omkring i Danmark samt noget om de fisk og dyr vi har i landet, altså hvis man selv kender noget til det. Børn er bare mere nysgerrige og lærer bedre når de selv kan se og mærke de ting man forklarer dem. Derfor prøv at vise børnene hvordan en sø hænger sammen, hvor kommer søens vand fra? Hvorfor bevæger vandet sig ikke? Der findes utal af emner man kan snakke med sine børn om.

 

Man kan vise dem hvordan man slår en fisk ihjel og hvorfor man gør det i stedet for bare at smide den på land. Hvis børnene ikke er bange kan de jo være med til at rense en fisk og se hvordan fiskens anatomi er indrettet. 

 

Som noget andet synes jeg det er vigtigt at lære børnene at passe på naturen, så man skal ikke smide affald og andet, andre steder end i skraldespanden. Og når man skifter blink så skal selv de små stykker line i skraldespanden da det tager naturen utrolig lang tid at nedbryde det.

ørested ørredvand