Bedste gennemløbsblink til havørreder i foråret

Foråret er et af de bedste måneder når man skal ud og fange havørreder. Havørrederne har været inde i de små åer og bække for at gyde og er nu på vej ud mod de åbne kyster. De har brugt en masse energi på at gyde og er nu skrupsultne og bider på stort set alt hvad de kommer i nærheden af. 

Det er netop her at man kan opleve et rigtigt bonanza fiskeri efter havørreder, og mange fiskere har foråret som den årstid hvor der er størst chance for at fange havørreder, i fjordene såvel som på de åbne kyster. 

I foråret begynder fødeemnerne for alvor at få liv i sig, og derfor kan havørredne ofte findes helt tæt på land, men denne årstid er kendetegnet ved at man kan ramme store stimer af fisk.

Mine favorit gennemløbsblink til havørreder i foråret

1.pladsen

Den efterhånden velkendte Sandeel er en absolut favorit til forårets havørredfiskeri, såvel som havørredfiskeri hele året. Den kan fås i mange forskellige farver, vælg lidt skarpere farver tidligt i foråret og skift over til neutrale sidst på foråret. Sandeel er næsten en livstro kopi af en tobis, og fiskene kan i hvert fald ikke se forskel på en rigtig tobis og denne. Siden dens introduktion er sandeel blevet en favorit blandt de danske havørredfiskere og med god grund!

2.pladsen

Savage Gear Seeker er en af mine absolut favoritter til havørredfiskeri især i foråret. Det er et af de første gennemløbsblink jeg afprøver når jeg begynder mit fiskeri. Gennemløberen går rigtig godt i vandet og især ved spinstop roterer den fint, hvilket også er tidspunktet hvor mange fisk hugger. Den findes i mange farver og min favorit er Pink Pout i foråret.

3. Pladsen

Westins D360 gennemløbsblink er populært blandt de danske lystfiskere og med god grund. Blinket har fanget utallige havørreder i vandene omkring Danmark og de fleste lystfiskere har et eksempel i deres æske. Personligt er jeg til farven Copper Diamond i foråret, da den hidsige røde farve ofte får havørrederne til at hugge.

4. Pladsen

Savage Gear Zerling er endnu en gennemløber som har en rigtig god gang i vandet. Det er især ved spinstop at blinket roterer rigtig godt og det er især på denne måde jeg har fanget mange havørreder. Vælg blinket i Motor Oil farven og så har du rigtig gode chancer for fisk! Dette gennemløbsblink er super effektivt forår, sommer og efterår.