Bedste gennemløbsblink til havørreder om sommeren

Sommeren byder på fantastiske muligheder for havørredfiskeri langs de danske kyster, og valget af det rigtige udstyr kan være afgørende for din succes. Gennemløbsblink er blandt de mest effektive redskaber til at lokke de eftertragtede havørreder til, men med et utal af muligheder på markedet kan det være svært at vælge de bedste. Derfor har jeg samlet en guide til de bedste gennemløbsblink til havørredfiskeri om sommeren, som jeg har mest erfaring med.

Disse blink er nøje udvalgt baseret på deres evne til at efterligne byttefisk, deres kasteevner og ikke mindst deres popularitet blandt erfarne havørredfiskere. Så er de selvfølgelig valgt på at de kan fange fisk om sommeren!

Sommeren byder på fiskeri efter havørreder hele dagen, dog er det mest koncentreret tidligt morgen, sen aften og nat fiskeri, men man kan naturligvis fange havørreder hele dagen om sommeren. Læs mere på  guiden om fiskeri efter havørreder, og bliv klogere på hvilke teknikker man skal benytte hvis man skal øge sin chance for at fange en havørred om sommeren.

Mange af de gode blink går igennem i de forskellige årstider, men det er der en god grund til. De er bare gode til at fange havørreder året rundt, det eneste som jeg går op i er størrelsen på blinket samt farverne. Det kan nemlig variere fra forår til sommer. Om sommeren går jeg efter fiskepladser med lidt mere dybde, derfor er det en fordel med lidt tungere blink som kan gå lidt dybere.

 

Mine favorit gennemløbsblink til havørreder om sommeren

1. pladsen

Sandeel er en favorit blandt danske lystfiskere, og med god grund! Dette gennemløbsblink kommer i forskellige størrelser og farver, hvilket gør det alsidigt og det kan bruges året rundt.

Om sommeren foretrækker jeg lidt tungere blink så jeg går efter 18+ gram og med mere neutrale farver.

2.pladsen

Blue Fox Møresilda er et godt klassisk blink som fungerer utrolig godt til havørredfiskeri. Blinket går rigtig godt i vandet og kaster utrolig godt. Blinket imiterer havørredens bytte utrolig godt, og er derfor et must for havørrede fiskere. Min erfaring er at den rødlige farver er utrolig god om sommeren, især ved aften.

3. Pladsen

Westins D360 gennemløbsblink er populært blandt de danske lystfiskere og med god grund. Blinket har fanget utallige havørreder i vandene omkring Danmark og de fleste lystfiskere har et eksempel i deres æske. Personligt er jeg til farven Copper Diamond i foråret, da den hidsige røde farve ofte får havørrederne til at hugge.