Ørsted Ørredvand en kold marts måned

Om fredagen fik jeg en spontan ide om at tage på en fisketur til en af de mange Put & Take søer i Danmark. Vejrkortet viste godt vejr, dog med lidt blæst og min kalender var ganske tom – derfor tog jeg en hurtig beslutning om at tage ud og fiske lørdag morgen.

Valget faldt på Ørsted Ørredvand, da det er en Put & Take sø jeg kender, og hvor jeg har haft en del held med før. Jeg var primært interesseret i at fiske med fluestangen, dog valgte jeg, for en sikkerhedsskyld, at tage min spinnestang. Det er før sket, at fiskene ikke vil have fluen og fortrækker andet agn, hvilket jeg især har oplevet i de lidt koldere måneder, hvor fiskene typisk går dybere, da vandet bliver for koldt.  Det troede jeg også tilfældet ville være i dag, da vandet simpelthen var for koldt her midt i marts. Det var spinnestangen, som skulle sørge for at der var fisk til aftensmaden.

ørested ørredvand

Da jeg mødte op ved søen ved en 9-tiden kunne jeg hurtigt konstatere, at jeg ikke var den eneste, som var ramt af fiskefeber, da der var ca. 20 andre mennesker, som fiskede rundt omkring i søen. Jeg begyndte med min fluestang med en herningflue, som er en flue, der har et tungt metal hoved og en lang hale som plejer at være perfekt til Put & Take søer. Efter noget tid, uden hug eller overhovedet at se en eneste fisk i overfladen, måtte jeg indse, at jeg nok ikke ville fange noget med min fluestang. Der var efterhånden kommet flere personer til søen, og vi var nok 15 mand der fiskede med flue. Ingen fik bid, heller ikke blandt folk som fiskede med andet end flue. Kun en enkelt mand i søens sydlige ende fangede fisk.

Min fiskepause bestod af en kop kaffe og en sandwich, mens jeg tænkte over mit næste skridt. Jeg lagde fluestangen fra mig og fandt derefter spinnestangen frem. Her tog jeg en Meps Aglia i størrelse to med Rainbow Trout farve. 

Meps Aglia – Rainbow Trout micropigments

 

Denne spinner af producenten Mepps, er et af de mest populære spinnere på markedet, når det kommer til ørredfiskeri i Put & Take søer. Mepps har produceret spinnere i en årrække og er et af de største producenter på markedet, når det kommer til endegrej. 

Aglia spinnere er særligt effektive til ørredfiskeri i Put & Take søer, da spinnerne kun er udviklet til det formål. Jeg har selv fisket med forskellige Meps Aglia spinnere, siden jeg påbegyndte mit fiskeri, og det har været mit yndlings blink grundet det uhyre effektivitet.

Til Put & Take søer anbefaler jeg størrelserne 2-3 hvor især størrelse 2 kan fange mange ørreder, da det er lettere og kan fiskes langsommere ind.

Fordele:

  • Effektiv spinner med flere års udvikling
  • Fås i mange forskellige farver og størrelser
  • Uhyre effektivt til ørredfiskeri i Put & Take
  • Nemt at montere og afmontere
  • Afprøvet af mange fiskere med stor success.

Ulemper:

  • Ingen!

 

 

Efter tre kast havde jeg bid! Med langsom indspinning fik jeg bid af en regnbueørred på ca. 2,5 kg. Fisken gav en god kamp, men endte i nettet alligevel. Det viste sig, at min mavefornemmelse var helt rigtigt. Fiskene gemte sig helt på bunden at søen, hvor jorden gav vandet lidt mere varme end, hvad der var i overfladen. Jeg pakkede min fluestang væk, og fokuserede derefter kun på spinnefiskeriet. Efter ca. fem min fik jeg hug igen på samme spinner. Men denne gang sad fisken ikke ordentligt på, og jeg endte med at miste fisken.

Flot Regnbueørred på 2,5 kg

Fiskeriet med Meps spinneren fortsatte i noget tid uden meget aktivitet. Herefter skiftede jeg over til Præsten UL. Denne helt lette gennemløber, er som skabt til Put & Take søer. Dens vægt på 4,5 g gør, at den kan fiskes utroligt langsomt, og dens gang i vandet er helt unik og der er næsten altid garanteret fisk. Det er især med denne gennemløber, jeg har haft held med i denne Put & Take. Jeg begyndte med en sort og orange kombination og mærkede aktivitet inden for kort tid, dog uden at fisken sad på. Herefter mærkede jeg slet ingen aktivitet resten af mine i alt fire timers fiskeri.

Til min store overraskelse var der generelt ikke meget aktivitet i søen, blandt de mange fiskere selvom ejeren var ude og udsætte fisk i to omgange.

Min teori er, at vandet stadig var for koldt, og at fiskene gemte sig på bunden, hvor de var lidt for dovne.

 

Jeg vil vente med at besøge søen til april, hvor vandet forhåbentligt er lidt varmere, hvor fluestangen for alvor kan sættes på prøve.