Fiskebøger om alle slags fisk

Bøger er generelt en god måde at få mere viden på, derfor er fiskebøger naturligvis en god måde at blive klogere på fisk og fiskeri generelt. Det er især nybegyndere som kan få gavn af at læse fiskebøger, men selv hærdede med mange års erfaring kan blive klogere og få gavn af at læse fiskebøger. 

Selv har jeg læst og ejer utallige bøger som om handler specifikke fisk og fiskeformer, som har bidraget til min store viden inden for fiskeriets verden. Hver bog jeg læser, giver mig ny viden som jeg ikke havde før, samt at det giver mig mere mod på at prøve nye ting når jeg fisker.

Isefjorden_hammer_bakker

Det er bl.a. bøger som omhandler fluebinding hvor jeg kan få inspiration til fluemønstre eller materiale som jeg ikke har overvejet før. 

Personligt elsker jeg bøger om fisk, som har en videnskabelig tilgang, hvor jeg foretrækker en biologisk fremlægning af hvorfor en fisk opfører sig som den gør. Her er bl.a. fiskeribiolog Steen Ulntis, en dygtig formidler da han selv er inkarneret fisker. Han er god til at fortælle om sine oplevelser som fisker, samt iagttagelser som fiskeribiolog. 

Der findes utallige bøger skrevet af danske fiskere som dækker alle fisk man kan fange i Danmark, og det er bare med at gå i gang! Ofte findes alle bøgerne på dit lokale bibliotek eller kan bestilles hjem, så det er slet ikke nødvendigt at have pengepungen fremme.

Havørredbøger – Bøger om havørredfiskeri

Der er enkelte individer som skiller sig ud i Danmark når det kommer til havørredfiskeri, som samtidigt også skriver bøger om havørreden og fiskeriet af dem. Steen Ulnits er en af dem, som jeg også tidligere har nævnt. 

Steen har skrevet mange bøger om fiskeri efter alverdens fisk, han har dog også et par bøger om havørredfiskeriet som jeg vil anbefale. Steen har også en hjemmeside hvor han skriver om alt inden for fiskeriets verden, den kan i se her.

Hvis du er interesseret i fluefiskeri findes der en masse bøger om netop dette emne. Alt fra kasteteknikker, hvilke fisk du kan fange og fisk om fluebinding hvis du er interesseret i dette. 

Til sidst er der bøger som omhandler alt det andet, det er alt fra fiskeri efter andre fisk end havørreder og andre fiskeformer. Da der findes mange af disse slags bøger har jeg lavet et lille udvalg, ud fra de bøger jeg selv har læst.

Købe eller låne fiskebøger?

Reklame
GRATIS FRAGT
Fisken, Vandet & Verden (indbundet) af Steen Ulnits
"Fisken, Vandet & Verden" er en bog, der når vidt omkring. Miljøet i å, sø og hav gennemgås detaljeret - i hver deres store kapitel med fokus på fiskens levevilkår. Algeblomst, iltsvind og bundvending beskrives indgående - næringssaltenes indflydelse på
Pris fra 89,00
GRATIS FRAGT
Refleksioner på kysten - af Jens Bursell
Refleksioner på kysten - af Jens Bursell 1. udgave blev lynhurtigt udsolgt, og er nærmest blevet en bibel for mange havørredfiskere. Nu er der så kommet en 2. udgave, der indeholder alle de nyeste teknikker og erfaringer. Refleksioner på kysten er letlæst
Pris fra 379,00
GRATIS FRAGT
Knuder der holder folder
Vi kender det allesammen når vi står ude ved fiskevandet og skal binde en knude. Hvordan er det nu lige at denne specielle knude skal bindes? Her er det lille hæfte som vi alle jævnligt har brug for. Lystfiskerens vigtigste knuder er her samlet i et lille
Pris fra 35,00
GRATIS FRAGT
Spinnefiskerens Grundbog
Det er ikke uden grund, at spinnefiskeri er de fleste lystfiskeres foretrukne fiskemetode: Det er nemlig sjovt, nemt og udbytterigt at fiske med spinner. Chancen for bid bliver selvfølgelig større, hvis man bruger det rette udstyr, kender til fiskenes adf
Pris fra 299,00
GRATIS FRAGT
Fluefiskerens Grundbog
Fluefiskeri er en smuk kunstart, der kræver ro, præcision, viden og erfaring. Der hersker en vis grad af mystik omkring disciplinen, men i virkeligheden kan alle lære det. Habile lystfiskere, som ikke før har prøvet kræfter med fluefiskeri, vil med. Fluef
Pris fra 299,00
GRATIS FRAGT
Gordon P. Henriksen - Et liv i fisk Bog
Et liv i fisk handler ikke om hvordan man fanger fisk, men mere om hvorfor vi fanger dem: eventyr, oplevelser, fællesskaber, udfordringer, kammeratskaber, mental sundhed og tid til ro og fordybelse. Og ikke mindst muligheden for at få den friskeste, dejli
Pris fra 349,00

I bund og grund er der slet ikke behov for at købe fiskebøger da du kan finde de fleste på dit lokale bibliotek, ellers kan de bestilles hjem.

Dette er helt klart den mest økonomiske løsning. Selv foretrækker jeg at købe mine fiskebøger da jeg på den måde støtter forfatteren, men også at jeg har bøgerne ved hånden hver gang jeg skal bruge dem.

Ofte har jeg lånt bøger for derefter at købe dem, da jeg mente at de havde noget værdifuldt indhold. Det er helt op til den individuelle hvad man foretrækker og er man lige begyndt at fiske og vil igennem mange fiskebøger kan du med fordel bruge biblioteket.