Fluefiskestang

Er du interesseret i at kaste dig ud i fluefiske verdenen og ved ikke hvor du skal starte? Det er desværre et alt for kendt problem da fluefiskeriet er en fiskeform mange ikke er bekendte med. Fiskemetoden, stængerne, hjul og alt andet er anderledes end det normale fiskeri, og kræver en del tilvænning. Så selv om du er en erfaren fisker, kan du have udfordringer når du skal i gang med fluefiskeriet.

Da udstyret er anderledes, kan det være svært for nybegyndere at vælge den helt rigtige fiskestang, fiskehjul og line. Her vil jeg gennemgå hvilken fluestang man skal vælge når man gerne vil i gang med fluefiskeriet.

Som nybegynder er det vigtigt at vælge den helt rette stang, da man skal lære at fluefiske for første gang – og her kan en god fluestang hjælpe en del.

Fluestangen

Fluefiskestænger er anderledes fra andre fiskestænger, på den måde, at de er meget mere fleksible end almindelige stænger, og meget lettere – hvilket giver en mere intens følelse når man har en fisk kroget. Stængerne er opdelt i klasser hvor klasse 6-7 er de mest brugte her i Danmark. De er typisk 9 fod lange og kan dække alle dine behov inden for fluefiskeriet.

En god begynder fluestang i klasse 6 kan være denne fluestang fra Greys lavet i High Grade kulfiber. Den har en god fleksibilitet hvilket hjælper nybegyndere når de skal lære at kaste første gang. Denne stang er 9 fod lang og vejer 100 gram hvilket er optimalt og man får endda et rør til fiskestangen hvilket gør transporten nemmere uden at man skal bekymre sig for at ødelægge tangen.

grey fluestang
Greys Fluestang klasse 6

Stænger i klassen 3-5 egner sig mest til de mindre fisk, her snakker vi om bækørreder, stallinger eller aborre. Stængerne plejer at være mindre og lettere, men derfor får man endnu mere følelse med fisken når denne fanges. Derfor er disse 3-5 klasse stænger populære hos fiskere som fisker i åer og som gerne vil have lidt mere kontakt med fisken.

Denne stang i klassen 3 på 7,6 fod fra Orvis er et godt valg hvis du gerne vil prøve kræfter med en mindre fluestang. Stangen er dækket af Orvis’ særlige 25års garanti.

Orvis Clearwater 2019

Skal du ud og fiske efter laks i de Norske elve, så er 8-9 klassen et godt valg. Stængerne, som typisk er en to-hånds stænger, og er mere robust og længere end de andre fluestænger. Disse typer stænger kan i Danmark bruges hvis man gerne vil fiske laks i de forskellige danske åer, eksempelvis Skjern Å, eller hvis man vil have lidt ekstra kraft når man fisker på kysten. Stængerne gør det muligt at kaste langt selv i den værste blæst.

Denne stang fra Guideline er et godt valg hvis man vil have en af disse fluestænger. Stangen kan fås i klasse 8 og er 9,6 fod lang.

guideline fluestang
Guideline LPXe 2017 E