Fiskesæt for begyndere

Når man skal til at begynde sit fiskeeventyr, kan det være en udfordring at vælge hvilket fiskeudstyr man skal købe. Som nybegynder kender man typisk ikke noget til kastevægt, optimal længde af fiskestang samt hvilket endegrej man skal vælge. 

 

Det er nemt at blive fristet til at gå ned i Bilka eller Harald Nyborg og købe et fiskesæt med stang, hjul og resten. Dette vil også være helt fint, men ofte ender man med en stang der ikke passer til det fiskeri man gerne praktisere. Fiskestænger i Bilka og Harald Nyborg kan være glimrende, og jeg har selv købt fiskeudstyr i disse butikker, men det er altid en god ide at kende lidt til det grundlæggende inden man kaster sig ud i at købe fiskeudstyr.

 

Derfor laver jeg denne guide til valg af fiskesæt med henblik på at give nybegyndere inden for fiske verdenen, en god start på deres fiskeeventyr. 

 

I kan finde fiskesæt samt udvalgt endegrej til fiskeri efter de mest populære fisk i Danmark.

Allround begynder stang

Med en god allround stang er der mange former for fiskeri du kan praktisere, især de mere populære fisk kan fanges med stort set den samme stang. 

En fiskestang i 8-9 fod størrelsen er perfekt med en kastevægt på 10-100g er helt fint til stort set al fiskeri. Et hjul i klassen 2000-4000 er også helt fint til næsten alle former for fiskeri. Hav disse grundlæggende tal i tankerne når du skal ud og købe din første allround begynder stang.

Her har jeg valgt to stænger med hjul i to forskellige prisklasser som vil udfylde de fleste fiske behov.

Abu Garcia Max X

Dette fiskesæt er et godt valg for begynderfiskeren der er på udkig efter sin første fiskestang. Stangen i størrelsen 802H – Kastevægt: 20-60 gr. er perfekt til forskellige fiskeformer og prisen er meget overkommelig. 

Okuma / Penn spin combo

Dette fiskesæt er lidt dyrere men har lidt mere kvalitet. Stangen er 3-delt og er som skabt til de danske fiskevande. Der medfølger Fireline line som er et af de mest populære liner til fiskeri.

Put & Take efter regnbueørreder

Personligt mener jeg at Put & Take fiskeri er det nemmeste at komme i gang med og kræver ikke den helt store investering. Da der findes forskellige former for Put & Take fiskeri, vil jeg fremhæve forskelligt endegrej, så dine chancer for at fange noget bliver større.

En fiskestang i 8-9 fod størrelsen er perfekt med en kastevægt på 10-60 er helt fint til dette fiskeri. Et hjul i klassen 2500-3000 er også helt fint til dette fiskeri. 

Det er en god ide at have enten en fletline eller lidt tykkere line, da mange regnbueørreder kan blive ret store i Put & Take søerne, selv om mange har fået klippet halen.

Personligt mener jeg at disse sæt opfylder alle krav til effektivt Put & Take fiskeri.

FTM Shimano/Sienna sæt

Godt fiskesæt til nybegynderen ved Put & Take søen. Stangen fylder ikke meget og vejer heller ikke meget, så det er ideelt at have i bilen. Stang, hjul og line medfølger.

FTM / Okuma Put & Take sæt

Dette fiskesæt kan bruge til Put & Take fiskeri, men også hvis du skal fiske ved kysten, fjorden eller åen. Det er et meget let sæt som er nemt at have med at gøre.

Fiskeri ved kysten og moler

De fleste steder i Danmark er man i relativ kort afstand til en havn eller mole hvor det er muligt at fiske efter torsk, fladfisk og andre lignende fisk. Torsrkefiskeri kræver heldigvis ikke specielt udstyr, og den stang du har købt til eksempelvis Put & Take fiskeri, kan også bruges

Her vil jeg dog anbefale en stang med en lidt større kastevægt så man kan bruge lidt tungere jigs og evt. bruge stangen til fiskeri efter fladfisk med fladfiskeforfang.

 

Fiskesæt til fluefiskeri

Til at starte med vil jeg anbefale at man først starter med at fiske med en almindelig spinnestang inden man kaster sig ud i fluefiskeri. Det er selvfølgelig muligt at starte sit fiskeeventyr med fluefiskeriet, men personligt vil jeg anbefale at starte med spinnefiskeri, da fluefiskeriet kræver en del mere træning inden man effektivt kan fiske med fluestangen.

Vil du gerne have et godt begyndersæt til fluefiskeriet kan du finde et herunder til en fornuftig pris.

Når vandet bliver lidt koldere er det vigtigere med skarpe farver, derfor er disse super effektive til havørredfiskeri.

 

Fluesæt til begynderen

Et rigtig godt fluesæt til dig som gerne vil starte med fluefiskeriet. Indeholder alt hvad du skal bruge til at starte dit fluefiske eventyr. Det eneste du mangler er fluerne! Produkterne er alle af rigtig god kvalitet.

Kyst fluesæt i høj kvalitet

Dette fluesæt er af højeste kvalitet, og er sammensat af en erfaren fluefisker. Alle produkter er af højeste kvalitet og giver en super mulighed for fiskeri efter bl.a. havørreder. Inkluderer, fluer, hjul, stang og liner.

Hvor meget koster et begynder fiskesæt?

Et fiskesæt for begyndere behøves ikke koste alt for meget, det skal heller ikke skræmme folk fra at begynde at fiske. For mit vedkommende burde et godt begyndersæt ikke koste mere end 1000 kr. For dette beløb kan du komme i gang med at fiske, og se om fiskeri overhovedet er noget for dig.

Efter du har besluttet dig for om du vil fortsætte med at fiske seriøst, kan du begynde at se efter nogle stænger som har lidt mere kvalitet og som vil gøre dit fiskeliv lidt nemmere.