Fisketur til Hammer Bakke

Jeg havde taget en mandag fri fra arbejde med tanke på at tage ud og fiske efter havørreder med en fluestang. Midt marts plejer at være et godt tidspunkt til havørred fiskeri i fjordene, hvorfor jeg tænkte, at denne dag kunne bruges til at fiske.

Bundforhold ved Hammer Bakke

Mit mål var at komme ud til enten Roskilde fjord eller Isefjorden, og efter noget research endte det med at blive Isefjorden, som er en af de bedste havørred vande i Danmark.

Jeg brugte Google Maps og info på Google til at finde det perfekte fiskespot, og her endte valget på Hammer Bakke. Det er især området syd for færgelejet og rundt om pynten som valgte mest interesse hos mig. Ved at bruge Krak’s luftfoto kunne jeg se at bunden bestod af lyse områder (sand) og mørke områder (tang, græs) hvilket er ideelt for havørreder. På billedet kan i se hvordan fiskepladsen ser ud fra luften, og her kan i også se hvordan bunden ser ud, og hvad i selv skal lede efter når i prøver at finde fiskepladser via Google Maps eller Krak.

På vej ud til fiskepladsen fra København, begyndte vinden at blive lidt kraftigere end jeg havde regnet med, og ved ankomsten stod det klart at jeg ville have udfordringer på vestsiden af fiskepladsen, da vinden kom mod vest. Her fortrød jeg at jeg kun var taget afsted med min fluestang, men jeg skulle få det bedste ud af det. Ved ankomsten til pladsen er der en lille parkering på et grusområde lige inden man ankommer til selve færgelejet. Her er der plads til 5-6 biler uden problemer.

Flue som imiterer en børsteorm

Jeg gjorde klar, og bestemte mig for at begynde fiskeriet med en børsteorms flue, da dette er tidspunktet hvor børsteorme begynder at sværme i vandet. Det sker typisk i forbindelse med fuldmåneden i marts måned. Jeg har læst på facebook hvordan andre fiskere oplevede at store mængder børsteorm var i vandet, derfor tænkte jeg at denne type flue vil give pote. 

Fiskepladserne ved Hammer Bakke

Naturen ved Hammer Bakke er utrolig flot og bundforholdene er ideelle til havørred fiskeri, som luftfotoet også viste. Der var sandbund, muslinger, blæretang og ålegræs. Altså en hel perfekt cocktail til havørreder.

Jeg startede med at fiske på den vestlige side (markeret med orange og grøn), men dette viste sig at være besværgeligt grundet den stærke vind der kom fra vest. Jeg fiskede i 15-20 minutter uden noget aktivitet, så jeg besluttede mig for at finde en ny plads på den østlige side. Jeg gik hurtigt ned til den sydlige ende og begyndte at fiske ind mod vigen (markeret med blå), som var beskyttet af træer, for den vestlige vind. Her var bunden også god, ligesom på den vestlige side, så jeg påbegyndte mit fiskeri, med samme flue. Jeg fiskede hele området markeret med blå, før jeg holdt en kaffe pause. Forskellen på den vestlige og østlige side var til at mærke. Her kunne jeg nyde min kaffe i komplet ro. Nu har jeg fisket i ca. 90 minutter uden bid. Ikke den fisketur jeg lige havde håbet på.

Jeg fortsatte op til området markeret med rød, men her fiskede jeg kun kort, da vandet virkede meget mudret, grundet den mere sandede bund.

Pattegrisen – Reje imitation

Fluen blev skiftet til en pattegris flue, som er en reje imitation. Denne flue har jeg altid haft held med i forårsmånederne. Jeg fiskede igen fra syd mod nord i det område som er markeret med blåt. Jeg fik enkelte bid, men intet der bed sig ordentligt fast. Andre fluer blev også prøvet af, men uden held Efter 3 timers fiskeri og blæst, tog jeg hjem uden fisk. Jeg mødte en enkelt fisker derude som heller ikke havde fanget noget som helst.

 På vej hjem sad jeg og tænkte over dagen der var gået. Selv om jeg ikke fik fanget nogle fisk, har pladsen stadig stort potentiale. Jeg var uheldig med at vinden var så kraftig som den var, hvilket betød at jeg ikke kunne fiske en stor del af pladsen. Dog grundet det store potentiale, agter jeg at komme igen, en dag hvor vinden er i øst eller mindre voldsom. 

Hvis du er interesseret i at købe pattegris fluerne kan du finde et udvalg af dem her.