Waders og støvler

Waders og støvler er ikke nødvendige for enhver fisker for at få et godt fiskeri. Især ikke waders er nødvendige da de for det meste bruges til meget specifik fiskeri fra kyster og i fjorde.Altså er det meget muligt at fiske og fange en del fisk uden at gøre brug af waders eller gummistøvler.

Gummistøvler eller andre vandafvisende støvler kan være en god ide hvis man fisker fra områder der kan være våde, som søer eller åer, men fisker du fra en mole er et par helt almindelige sko mere end nok. Nogle put and take søer kan være våde, her anbefales det også at man bruger vandafvisende sko eller gummistøvler for ikke at få våde tæer.
Waders bruger jeg kun når jeg står på kysten eller fjorden og fisker efter havørred, hvor det er vigtigt at kunne kaste lidt længere, især når man fisker med en fluestang. 

 

Waders

Vælger du at fiske på kysten hvor du har brug for waders, kan det være svært at finde ud af hvilke waders man skal vælge, især som nybegyndere. For der findes mange forskellige waders i forskellige materialer, og man kan hurtigt blive forvirret over det store udvalg.

PVC Waders

De billigste modeller af waders man kan finde er i PVC plast – dog vil jeg anbefale at man ikke køber disse da kvaliteten er dårlig og deres dårlige isolationsevne. 

Om sommeren får man det utroligt varmt og om vinteren fryser man, og rammer man noget skarpt så kan de hurtigt gå i stykker – dog er de nemme at lappe, nemlig ligesom du lapper et cykeldæk som der er hul på. 

PVC waders er helt klart billigst og du kan finde billige modeler i Bilka og Harald Nyborg til et par hundrede kroner. PVC waders kan sagtens bruges til det meste fiskeri, hvis man altså går lidt på kompromis med komforten.

Reklame
GRATIS FRAGT
Elka Waders
Elka Waders - EU produceret PVC/polyester chest waders. God kvalitet, komfort og pasform! Slidstærk standard waders, der føres i et væld af størrelser• Vandsøjle > 20.000 mm• Dobbeltsvejsninger i skridt• Lange Dunlop støvler• Seler med Fix-lo
Pris fra 599,00
GRATIS FRAGT
Snowbee Ranger Bootfoot Chest Waders
Snowbee Ranger Bootfoot Chest Waders - ånbar waders med fast støvle til en overkommelig pris. PVC støvlen er med profilsål. Du får en let waders uden alt for mange dikkedarer! • Justerbare seler• Vadebælte inkluderet• Profil sål• Frontlomme m
Pris fra 899,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 100
Ocean PVC waders
Slidstærke PVC vaders fra Ocean med højskaftet støvle, elastiske justerbare seler og indvendig lomme.
Pris fra 499,00

Neopren Waders

Neopren waders er et skridt op i kvaliteten og komforten i forhold til PVC waders. Der er bedre isoleret og holder på varmen bedre, hvilket dog kan være lidt uhensigtsmæssigt i de varme sommermåneder. 

Neopren waders er bedre isoleret og egner sig derfor bedst til vinterfiskeriet hvor vandet er lidt køligere, dog har jeg fisket med neopren waders om sommeren uden nogle problemer, ud over at man får det lidt varmt.

Neopren waders findes med fastmonteret støvle, dog er det også muligt at købe uden fastmonteret støvle hvor du kan købe støvlen for sig selv.

Det er helt op til dig hvilken model du ønsker, dog er fastmonteret støvle modellerne typisk billigere.  Neopren waders er typisk også mere robuste og der kommer ikke så nemt huller i dem hvis man behandler dem ordenligt.

Reklame
GRATIS FRAGT
Kinetic NeoGaiter Stockingfoot
Kinetic NeoGaiter Stockingfoot er en klassisk neoprenwaders med god pasform, og uden for mange "dikkedarer". Du får en fleksibel letvægtswaders med justerbare seler, brystlomme og påmoneret D-ring• Velcro lukning af stropper• Ekstra forstærkning p
Pris fra 699,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 600
Kinetic NeoGaiter Filtsål
Klassisk neoprenwaders med filtsål. Dejlig varme. Er med filtsål som er super til kystens glatte sten
Pris fra 599,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 600
Fladen Neopren Waders Filtsål
Waders lavet i 4 mm neopren, som er vældigt fint isolerende. Har en rummelig brystlomme og PVC støvler med filtsål, som står godt fast på kystens glatte sten, Husk at købe 1 - 2 numre større end normalt fodtøj.
Pris fra 799,00

Åndbare waders

Den bedste type waders du kan få er efter min mening de åndbare waders. De er vejer ikke meget, så mobiliteten er god når du er i vandet. Det er noget jeg synes er utrolig vigtigt, især hvis man er vandt til at gå meget. De holder ok på varmen i de kolde måneder, hvis man har et godt lag tøj på under, og i de varme måneder er de gode til at skille sig af med varmen.

Disse waders er fremstillet i tynd materiale, som dog stadig isolerer godt. De er ikke tunge, og du kan nemt transportere disse waders selv hvis du er på cykel. 

Jeg har selv både åndbare waders samt neopren waders, og bruger dem afhængigt af hvornår jeg fisker og hvor jeg fisker. Min anbefaling er at få fat i nogle åndbare waders hvis du har planer om at fiske meget i vand, da de bare er bedst. Komfort niveauet er bare bedre. 

Reklame
GRATIS FRAGT
Simms Freestone 2019 Stockingfoot Waders
Simms Freestone 2019 Stockingfoot WadersDen nye model af Simms Freestone er bygget til at vade dybere og vandre længere, med hjælp fra det nye åndbare 4-lags Toray® QuadraLam™ vandtætte og åndbare materiale. Freestone er 4 lag i både over og underdel
Pris fra 2.999,00
GRATIS FRAGT
Kinetic DryGaiter II/RockGaiter II combo
Kinetic DryGaiter II/Rockgaiter II combo - Stærkt waders sæt, hvor du kan vælge mellem hele 11 forskellige størrelser i den åndbare waders. • Vadestøvle: Kinetic RockGaiter Wading Boot II - sikkert fodfæste, super komfort og støtte- Gennemført vadestø
Pris fra 1.799,00
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 1700
Simms G4 Pro Stockingfoot Slate
Guidernes foretrukne waders år efter år og ikke uden grund. G4 Pro 2020 er lavet i nyt slidstærkt 4-lags GORE-TEX materiale fra lænden og ned til sokkerne, mens den øvre del er lavet i det samme GORE-TEX, men i 3 lag. Dette er gjort for at forstærke den m
Pris fra 5.999,00

Åndbare waders købes typisk sådan at waders og wadesko er adskilte, hvilket man skal være opmærksom på. Især når man bestiller over nettet. 

Hvis det er muligt anbefaler jeg altid at man prøver waders inden man køber dem, fordi de trods alt ikke er som almindeligt tøj. Men køber du online, hvilket jeg også har gjort en del gange, så er det en god ide at ringe til butikken og høre dem med størrelserne, de kan alligevel godt rådgive dig. Men jeg plejer at købe waders i lidt større størrelse, da man typisk har en del tøj på under, især i de koldere måneder. 

Mangler du stænger til dine waders kan du se spinnestang guiden.